T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KIRKLARELİ / MERKEZ - Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi

5TAŞ SOSYAL VE FİNANSAL LİDERLİK PROGRAMI

 Öğretmen Akademisi Vakfı ,Milli Eğitim Bakanlığı ile sürdürdüğü protokol kapsamında 5TAŞ SOSYAL VE FİNANSAL Liderlik Programı  başlatmıştır.

 

08-01-2021

Dünyanın 116 farklı ülkesinde uygulanan uluslararası bir programda Kırklareli BİLSEM okulu  olarak 6 ve 7. Sınıftaki öğrencilerden oluşturduğumuz ekibimizle bu yolculuğa dahiliz.

projemizin sloganı;

"Gerçeği Kurgudan Ayır, Keşfet, Düşün,Araştır, Harekete Geç"

 Bu sayede öğrencilerimiz;

  • Kendilerini ve çevreyi tanımış,

 

  • Hakkını ve sorumluluklarını bilmiş,

 

  • Tasarruf ve harcama bilinci elde etmiş, daha planlı olup bütçe yönetebilmiş,

 

  • Çevresinde gördüğü sorunlara bilinçli bir şekilde çözümler üretebilmiş bireyler haline gelecektir.

 

Grubun sorumlu öğretmenleri Görsel Sanatlar öğretmenimiz Dilek Turhan Şen, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Saynur ÖZLÜ ve İngilizce Öğretmeni Fırat YAĞDIRAN'dır.

Projemiz 5 Temadan oluşmaktadır.

 

1.Temamız " Kişisel Anlayış Ve Keşif" tir. Öğrencilerin kendilerini anlamalarını, değerli hissetmelerini teşvik eden ve destekleyen etkinlikleri içerir.

 

2. Temamız "Temel Hak Ve Sorumluluklar " temasıdır. Tema BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni içerir. Haklarımızı öğrenmenin yanında, hakların asıl, yerine getirilmesi gereken sorumlulukla anlamlı olması etkinliklerini içerir.

08-01-2021

 

Ayrıca her temamızda bir uzman konukla tanışma ve bilgilenme şansı vermektedir.1. Tema uzmanı Hülya Mutlu , 2. Tema uzmanı Nilgün Çavuşoğlu olmuştur.

08-01-2021

 

Öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz toplantılar ve görüntüler neticesinde çok eğlenceli bir o kadar eğitici projemiz için yaptığımız çalışmalarımızı bizi takip ederek izleyebilirsiniz.

 

 

ve diğer temalarımız eklendikçe BİLSEM Ailesi öğrencileri olarak daha akıllı ,farkındalığı daha yüksek, topluma ve çevresine duyarlı ve daha bilinçli bireyler olacağız.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.01.2021 - Güncelleme: 17.01.2023 13:04 - Görüntülenme: 704
  Beğen | 12  kişi beğendi