Şbt

2023-2024 eğitim -öğretim 2. dönem il zümre öğretmenler kurul toplantısı 09.02.2024 Cuma günü okulumuzda yapıldı.Toplantı kurum müdürümüz Sn. Beyhan TURFAN başkanlığında başladı. Ardından tüm öğretmenler kendi branşlarıyla ders bazında toplantılarını yaptılar.

Şbt

Okulumuz edebiyat öğretmeni Sn.Dilek BAYRAKTAR ve öğrencilerinin hazırladığı programa tüm veli ve öğrencilerimiz davetlidir.

Ock

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Ock

2024 Well Being E-Twinning yılı ilan edildi.Okulumuz bilişim ögretmeni Sn. Merve KIRABA başta olmak üzere tüm öğretmen ve ögrencilerimiz bu konuda çalısmalar yaptı.

Ock

Okulumuz teknoloji tasarım öğretmeni Sn.Nurhan KOVANKAYA ve öğrencileri Ebrar KARADURALI, Zülal TOPAY Ekolojik denge ve sürdürülebilir çevre için atık yağların yönetimi büyük önem arz ettiğini,Bu sebeple bu yağların değerlendirilmesi adına sabun yapmak amacıyla TÜBİTAK 4006 kapsamında projelerini yapıp sundular.

Ock

Okulumuz ingilizce öğretmenleri Sn. Fırat YAĞDIRAN,Sn.Mesut TARLAN ve Sn.İlayda YAVAŞ ; öğrencileri Nevzat Kaan AKKOR, Ece Derin GÜZELER, Can DEMİRER, Zeynep Sare PERVER ile Fen Bilimleri,  Matematik, Teknoloji ve Mühendislik alanlarındaki temel kavramları İngilizce öğrenmeyi sağlamak amacıyla TÜBİTAK 4006 kapsamında projelerini hazırlayıp sundular.

Ock

Okulumuz resim öğretmeni Sn.Dilek TURHAN ŞEN ve öğrencileri BüşraBERBER,Alisa Lara GÜRBÜZ Atık kâğıt malzemeleri ev ortamında kendi imkânları ile üç boyutlu forma dönüştürmek amacıyla yaptıkları projeyi TÜBİTAK 4006 kapsamında sergileyip sundular.

Ock

Bu proje ; Kırklareli il haritasını ve tarihî-turistik yerlerini inceleyerek özümsemek,Kırklareli il haritasını puzzle mantığı ile Scratch uygulamasında ilçelerine ayırmak ve birleştirmek,İlçelere ait tarihî-turistik yerleri scratch uygulamasında kodlama yaparak yerlerine yerleştirmek amacıyla okulumuz Bilişim Öğretmeni Merve KIRABA  ve öğrencileri Emirhan RODOPLU,Ege ÇALIŞKAN,

Rana ŞİMŞEK,Ayça BABALIOĞULLU tarafından  hazırlanmıştır.

Ock

Projeyi ,okulumuz resim öğretmeni Dilek TURHAN ŞEN, öğrencileri Zilan Jiyan DERİN, Ömer Abdullah BAŞ ile  yaz tatillerinde deniz kumsalında gezerken topladığıkları denize atılan cam parçalarını sanatsal ürüne dönüştürerek estetik, takım çalışması, yaşam becerisi kazanmaya atık ürünlerin günlük hayatta kazandırılan ürünlerle birlikte duyusal yaşam sevinci motivasyonu sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.

Ock

Matematik öğretmenimiz Abbas GÜMÜŞ ve öğrencileri Eylül BAKKAL, Toprak SELÇUK, Minelaşk BÜYÜKYILMAZ Geometride tarihsel süreçte oluşturulmuş ve görsel olarak sanatsal değer taşıyan matematiksel şekillerin araştırılması ve tasarlanması projesini hazırladılar..

Ock

Bilgisayar kasasını iç donanım parçalarından  ayırarak , donanım parçalarının işlevlerini ifade etmek ve bilgisayar kasasının panelleri  kullanıp bilişim sınıfına kütüphane oluşturmak amacına sahip proje, okulumuz Bilişim Öğretmeni Merve KIRABA ve öğrencileri Kerem TURHAN,Alperen HÜRRİYET,Davud SAMAN

tarafından hazırlanmıştır.

Ara

PROJE AMACI: Gezegenlerin modellemesi yapılırken genellikle büyüklükleri yerine nasıl göründüklerine odaklanılmaktadır. Bu nedenle güneş sistemindeki gezegenlerin birçoğunun gerçek büyüklükleri yapılan tasarımlar üzerinden tahmin edilememektedir. Güneş sistemi ile ilgili daha fazla bilgi toplamak için araştırma yapmak, gezegenlerin tamamının belli oranda küçültülmesi ile hazırlanmış olan doğru boyutların gözlemlenmesi ve konunun oyunlaştırılarak doğu bilginin yaygınlaştırılması.

Ara

PROJE AMACI: Vücutta salgılanan ve farklı fonksiyonları bulunan kimyasallar hormon olarak adlandırılır. Mutluluk hormonu organların işleyişi açısından sağlıklı bir yaşam için önemliyken ayrıca ruh halinizi, hayata bakışınızı ve duygularınızı da etkiler. Mutluluğunuzu etkileyen aslında 4 hormon vardır. Bunlar; serotonin, endorfin, dopamin ve oksitosindir. Projemizin amacı, bunları araştırmak, beyindeki görevlerinin neler olduğunun bulunmasıdır.

Ara

Ülkemizde her yıl yaklaşık olarak 350 bin ton bitkisel atık yağ oluştuğu tahmin edilmektedir. Bu yağın kanalizasyona giden miktarının bir kısmı denizlere, bir kısmı toprağa karışmaktadır. Bunun sonucunda doğa olumsuz etkilenmekte bitki örtüsü zarar görmektedir. Projenin amacı bitkilerin evsel atık yağlardan ne şekilde etkilendiğini gözlemlemektir.

Ara

Okulumuz ingilizce  öğretmenleri Sn.Mesut TARLAN, Sn.Fırat YAĞDIRAN 'ın danışmanlığında öğrencileri Nevzat Kaan AKKOR , Ece Derin GÜZELER, Can DEMİRER, Zeynep Sare PERVER Fen Bilimleri ve Matematik alanlarındaki temel kavramların İngilizce olarak öğrenilmesini sağlamak amacıyla oyun tasarladılar. Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz